sprietlopen 2011

design P. Hagenaar
Partycentrum Keijzer
Dorpsstraat 30 . 2451AR Leimuiden
tel: 0172 508188

sprietlopen 2011

Negende editie Sprietlopen weer groot succes:

Leimuiden 11 juni 2011?
De negende  editie van het traditionele Sprietlopen over de Drecht is een weer groot succes geworden. Het evenement begon koud en nat, maar eindigde met een prachtige zonnetje en warme temperaturen. De organisatie kon ondanks de koude start toch bijna honderd deelnemers inschrijven. Burgemeester Marina van de Velden sprak bij de prijsuitreiking dan ook haar bewondering uit voor de vele deelnemers en de getoonde originaliteit.

 

Originaliteit

Een jury die dit jaar bestond uit drie plaatselijke voorzitters, beoordeelde de deelnemers om originaliteit. Orne Angenent (Mavileo), Frank van Klink (Setumup) en John Uilenberg (zwembad de kleine Oase) hadden daarbij een zware taak.

Bij de meisjes ging  de originaliteitprijs naar Eveline Keijzer uit Leimuiden, die als heks de oversteek waagde en de jury betoverde. Bij de jongens ging de prijs naar Rinus van Dijk uit Leimuiden die was uitgedost als brandweerman met een echt werkende spuit .Bij de dames was Ada Buskermolen  het meest origineel uitgedost met haar reclame voor NLW (Nas loopt weer op 19 juni).  Bij de heren was dat een stuk moeilijker, want de jaarlijkse strijd tussen Antoon Broers en de gebroeders Waasdorp stijgt naar steeds grotere hoogtes. De gebroeders Waasdorp toverden Michael Jackson weer op aarde, die al moonwalkend (daarbij hangend aan een hijskraan) de oversteek waagde. Antoon Broers was de middelste persoon van de YMCA, 2 poppen voor en 2 achter hem, maakte het vijftal compleet. Met zijn muzikale act kreeg hij bij het publiek de handen op elkaar, wat de jury deed besluiten hem de originaliteitprijs te geven. De jury bedacht echter een slimme  uitweg om de gebroeders Waasdorp niet met lege handen te laten vertrekken, en bedeelde hen met de pechprijs.

 

Wedstrijd

De wedstrijd (droog over komen) werd dit jaar bij de jongens gewonnen door Ted van de Wolf uit Leimuiden. Bij de meisjes werd de wedstrijd gewonnen door Sherly van Hameren uit Roelofarendsveen. Bij de dames ging Rowanne Angenent  uit Leimuiden aan de haal met de wisselspriet en bij de heren was het Max van de Jagt uit Leimuiden die met het goud naar huis.

 

Wat is Sprietlopen?

Over de Drecht liggen twee sprieten (houten palen), van oever naar oever. De deelnemers lopen over de paal naar de overzijde. Deelnemers die droog overkomen, gaan door naar de volgende ronde. Sommige deelnemers bereiken soms zo eenvoudig de overkant dat we het een stukje moeilijker voor ze maken, door oefeningen als draaien en knielen op de balk.

 

De einduitslag van 2011

Dames

1.            Rowane Angenent                   Leimuiden

2.            Manouk van Emmerik              Leimuiden

3.            Shella  Norea                          Manilla

 

Heren

1.            Max van der Jagt                     Leimuiden

2.            Enno Zaal                               Leimuiden

3.            Chris de Hollander                   Leimuiden

 

Meisjes

1.            Sherly van Hameren                 Roelofarendsveen

2.            Joyce Möllers                          Leimuiden

3.            Merel Straathof                        Leimuiden

 

Jongens

1.            Ted van de Wolf                       Leimuiden

2.            Kevin de Jong                          Leimuiden

3.            Jeroen Millenaar                       Leimuiden

 

 

Originaliteitsprijs Senioren

Dames Ada Buskermolen, Leimuiden

Heren  YMCA (Antoon Broers) Leimuiden

 

Originaliteitsprijs Jeugd

Meisjes Eveline Keijzer, Leimuiden

Jongens Rinus van Dijk, Leimuiden

Om de foto's dit evenement te bekijken klik dan op de A of de B voor beide albums.

Meer foto's van dit groots evenement:

Tegen een kleine vergoeding t.b.v. het sprietlopen kunnen we er voor zorgen dat u een cd ontvangt met alle foto's gemaakt tijdens het sprietlopen van 11 juni 2011.

Wilt u alles weten over de Sprietloop perikelen tussen Dhr. A. Broers en de Broertjes Waasdorp:
Lees dan het AD Groene Hart verslag.
Voor het AD artikel klik op de foto rechts van deze tekst. 
Wilt u het filmpje van de Familie Waasdorp zien klik dan hier.
voor Dhr. A. Broers klik dan hier.